Ayurvedische behandelingen en consultatie

Ayurveda is de 8000 jaar oude gezondheidsleer uit India. Ayur-veda betekent levenswijsheid. Zoals elke gezondheidsleer zegt ook de Ayurveda dat ziekte ontstaat uit een disbalans in het lichaam. Er zijn meerdere manieren om tot een gezonde balans in lichaam en geest te komen. Massages, kruiden, lichaamsbeweging, meditatie, yoga, ontgiften, dieetadvies en meer. Hieronder zie je welke soort massages, behandelingen en consulten ik aanbied en hoe een gemiddelde afspraak eruit ziet. 

Aanbod lichaamsbehandelingen

Consult

Ayurvedisch consult met VedaPulse meting (totale lichaamsscan), en tong- en polsdiagnose. Dieetadvies, lifestyle, yogatherapie en kruidentherapie.

Basti

Lokale/ plaatselijke olietherapie met geconcentreerde medicinale Ayurvedische olie. 

Nasya

Hoofd- gezicht en neusbehandeling met medicinale olie en stoomtherapie. 

Klysma

Lokale olietherapie in het darmkanaal met geconcentreerde medicinale Ayurvedische olie. 


Abhyanga

Hele lichaamsmassage met warme Ayurvedische kruidenolie en medicinale olie.

Shiro abhyanga

Ayurvedische gezicht-, hoofd-, nek- en schoudermassage met marmapunt activatie.

Shirodhara

Warme kruidenolie in een continue stroom over je voorhoofd, kruin en zesde chakra gegoten. 

Zwangerschapsmassage

Zwangerschaps abhyanga op een massagetafel met uitsparing voor buik en borsten. 


afspraak verloop praktijk

Wanneer je binnenkomt mag je even plaats nemen in de wachtruimte of als de deur open is direct plaats nemen binnen. Ik schenk je een glas thee of water in en vraag hoe het gaat. Graag heb ik een beeld van wie er op de tafel ligt, zodat ik beter weet waar de focus van de massage naar uitgaat. Ben je bijvoorbeeld gestresst, heb je ergens pijn, zit je in een moeilijke periode of wil je vooral lekker ontspannen en is het een onderhoudsbeurt? Dit maakt het verschil in de massage die op dat moment het best bij jou past: gemiddeld of zacht, veel of extra-veel olie, welke drukpunten zijn relevant en hoe om te gaan met eventuele blessures of vastzittende spieren. Als je je hart wil luchten of over Ayurveda praten is daar alle ruimte voor, evenals direct over te stappen naar de massagetafel, dit laat ik volledig aan jou over.

 

Je gaat liggen op de verwarmde massagetafel en ik dek je toe met handdoeken. Ik meng de olie naar wat past bij jouw balans en behoefte, steek een kaarsje aan om de olie te verwarmen en begin de behandeling. De afspraak is in stilte, maar bij enig ongemak heb ik liever dat je dat wel aangeeft. Afhankelijk van de duur en type afspraak, wordt ofwel je hele lichaam, je hoofd of alleen je voorhoofd behandeld, precies op de manier waar jouw lichaam en geest nu het meest behoefte aan hebben.

 

Wanneer de massage is afgerond haal ik je zachtjes weer terug, was mijn handen en mag jij rustig van de tafel af komen. We praten niet veel meer, het is nu het fijnst voor jezelf om lekker in je lijf te blijven in plaats van weer volledig naar het hoofd. Idealiter blijf je de rest van de dag veel drinken om alles dat is losgemaakt goed afgevoerd te laten worden, en laat je de olie zo lang mogelijk intrekken om je lichaam ook na afloop goed te blijven voeden.