Ayurveda consult

Op zoek naar Ayurvedisch dieetadvies, lifestyle advies of een algemene gezondheidscheck? Maak dan een afspraak voor een consult. Je wordt onderzocht op basis van authentieke en moderne Ayurvedische diagnostiek, en afhankelijk van het type afspraak dat je aanvraagt in combinatie met een massage of coaching gesprek. Na afloop van je afspraak krijg je de meetresultaten, dieetvoorschriften en samenvattend lifestyle advies thuis gestuurd.


Ayurvedische tongdiagnose
Tongdiagnose, een van de vele manieren van diagnostiek in de Ayurveda

Ayurveda consult en behandeling

Gezondheid betekent volgens de Ayurveda: 

- Een goede spijsvertering/stofwisseling

- Een goede balans van de vijf elementen in je lichaam

- Optimale functionering van alle weefsels

- Een gelukkige geest

- Een gelukkig lichaam

- Een gelukkige ziel

 

En hoe dat er bij jou aan toe gaat kan je ook laten meten. Ik werk met algemene fysieke Ayurvedische diagnostiek (zoals bijv. tongdiagnose, zie afbeelding) en het digitale meetsysteem VedaPulse dat werkt middels ECG (Electric CardioGram) dat je hartslag monitort. Naast de meting praten we ook door over de uitkomsten* (die je incl. dieetadvies ook krijg thuisgestuurd), en indien mogelijk/gewenst een balancerende massage of andere behandeling. 

 De VedaPulse. Een fantastisch meetsysteem voor een uitgebreide gezondheidscheck en Ayurvedische diëtetiek.
De VedaPulse. Een fantastisch meetsysteem voor een uitgebreide gezondheidscheck en Ayurvedische diëtetiek.

Ayurveda meting (kort)

Wil je liever een korte gezondheidscheck, dan kan je ook een afspraak maken voor een kort consult. Hierbij zal de VedaPulse volledig zijn werk doen, en krijg je na afloop de resultaten mee naar huis. Denk aan: balans dosha's, chakra's, weefsels, orgaanfunctie, meridianen. En niet te vergeten: een uitgebreid leefstijl- en Ayurvedisch dieetadvies n.a.v. de meting. 

 

*Let op: in een enkel geval van bijv. hartritmestoornis zal een meting geen juiste conclusie geven ivm de onregelmatigheid in de verkregen data. Wel kan je dan met deze data naar je huisarts om advies of dit door een medisch specialist nog eens nagekeken moet worden. De Ayurveda meting hier heeft dan misschien niet het gewenste resultaat opgeleverd, maar je wel een eerste inzicht gegeven in het functioneren van je hart. Ook wanneer er wel de gewenste data verkregen wordt kan je hier altijd mee naar een medisch specialist gaan als je twijfels hebt over je functioneren. De resultaten uit de meting dienen niet ter vervanging van het reguliere gezondheidssysteem. Online Ayurveda consult

Tijdens dit consult komt alles aan bod wat er tijdens een live consult ook besproken kan worden, met uitzondering van de VedaPulse meting. Wel vindt er middels Ayurvedische diagnostiek zoals tong-, nagel-, oog- en huiddiagnose via de camera alsnog beoordeling plaats en vult men voorafgaand aan het gesprek een uitgebreid anamneseformulier in. Na afloop van het gesprek ontvang je een conclusie met beoordeling en adviezen. Consult is ook zeer geschikt voor een eerste kennismaking met Ayurveda en oriëntatie wat het voor jou zou kunnen betekenen. Standaard duur is 30 minuten, wil je een langer consult: boek dan 2 afspraken na elkaar in.