Om gelijk je afspraak voor je zwangerschapsmassage in Utrecht te reserveren, klik hier.

Zwangerschapsmassage en kraamtijd volgens de ayurveda

Tijdens de meest bijzondere tijd van je leven verdien je wel extra aandacht en verzorging. Naast dat het een kwestie is van jezelf gunnen, is het ook gewoon hard nodig voor jouw lichaam en ongeboren kindje, zodat de bevalling en kraamtijd zo soepel mogelijk verlopen. Een lichaam in balans is tot meer in staat en herstelt makkelijker dan een lichaam uit balans. En de kans om uit balans te raken is tijdens een zwangerschap en na de bevalling groot. Niet gek, wanneer je zo'n fantastische prestatie levert en transformatie doorgaat. 

 

De ayurveda leert ons enorm veel over het hele proces van bevruchting, zwangerschap, bevallen en nazorg. Zwangerschapsmassage neemt ook hier een grote plaats in. Bij elke verandering en onregelmatigheid die een mens meemaakt kan er teveel Vata ontstaan in het lichaam en zal de zwangere of bevallen vrouw hier symptomen van merken. De grootste verandering die je als vrouw kan meemaken is wel een bevalling. Om te voorkomen dat je na je bevalling teveel uit balans raakt, en het herstelproces te stimuleren begint men vrijwel direct na de geboorte met oliebehandelingen bij zowel moeder als kind. In India krijgen de vrouwen 30 dagen lang na de bevalling zelfs elke dag een abhyanga massage! Gelukkig hoef je daar niet meer voor naar India, maar kan je die zwangerschaps- en kraammassage ook in Utrecht ondergaan.

In de praktijk

In de massagepraktijk is een zwangerschapsmassagetafel met uitsparing voor de zwangere buik en eventueel gevoelige borsten. Zo kan je ook op je buik liggen!

 

De behandeling die je krijgt is grotendeels hetzelfde als de gewone abhyanga massage maar dan: zonder drukpunten, vrij van sterke luchtjes en stimulerende aroma's, nog zachter en met nóg meer olie dan normaal. Daarnaast geef ik extra aandacht aan de buik en je kindje - en geef ik - met jouw toestemming - je kindje reiki door, en probeer er altijd even contact mee te maken. 

 

Contra-indicaties (neem contact op indien van toepassing):

  • 0-12 weken zwanger
  • Koorts
  • Hypertensie
  • Hartklachten

Woon je in de buurt van Utrecht, kom dan langs voor een zwangerschapsmassage. Je hoeft niet ver te lopen: je kan parkeren voor de deur en het is op loopafstand van Utrecht centraal.