Ayurvedische massages

Ayurveda is de 8000 jaar oude gezondheidsleer uit India. Ayur-veda betekent levenswijsheid. Zoals elke gezondheidsleer zegt ook de Ayurveda dat ziekte ontstaat uit een disbalans in het lichaam. Er zijn meerdere manieren om tot een gezonde balans in lichaam en geest te komen. Massages, kruiden, lichaamsbeweging, meditatie, yoga, ontgiften en meer. Hieronder lees je meer over welke soort massages/lichaamsbehandelingen ik aanbied en hoe een gemiddelde afspraak eruit ziet. 

Aanbod lichaamsbehandelingen

Abhyanga

Ontspannende, helende en liefdevolle massage met ruime hoeveelheid kruidenolie. De voorkant en achterkant van het lichaam wordt gemasseerd: voeten, benen, armen, handen, buik, borst, hoofd, gezicht, nek en rug. Vriendelijke, zachte strijkingen, met focus voor gewrichten, drukpunten en spieren rond de nek- schouders. 

Shiro abhyanga

Ayurvedische gezicht-, hoofd- nek- en schoudermassage liggend op je rug. Met ruime hoeveelheid warme kruidenolie, zachte strijkingen en activatie van drukpunten. 

Shirodhara

Psychospirituele massage, onderdeel van de pancha karma. Breng je geest tot rust, en hersengolven in lijn met een shirodhara behandeling. Tijdens de afspraak wordt warme kruidenolie in een continue stroom over je voorhoofd en zesde chakra gegoten. Je ervaart een zeer diepe staat van ontspanning of trance en je geest wordt opgeruimd.

Ayurvedische zwangerschaps massage

Zwangerschapsmassage zoals abhyanga, maar dan aangepast aan het zwangere lichaam. Precies zoals de vrouwen in India elkaar verzorgen tijdens zwangerschap en kraamtijd, met de luxe van een zwangerschaps- en borstvoedings massagetafel waardoor je zonder zorgen op je buik kan liggen. 


afspraak verloop praktijk

Wanneer je binnenkomt mag je even plaats nemen in de wachtruimte of als de deur open is direct plaats nemen op de bank. Ik schenk je een glas thee of water in en vraag hoe het gaat. Graag heb ik een beeld van wie er op de tafel ligt, zodat ik beter weet waar de focus van de massage naar uitgaat. Ben je bijvoorbeeld gestresst, heb je ergens pijn, zit je in een moeilijke periode of wil je vooral lekker ontspannen en is het een onderhoudsbeurt? Dit maakt het verschil in de massage die op dat moment het best bij jou past: gemiddeld of zacht, veel of extra-veel olie, welke drukpunten zijn relevant en hoe om te gaan met eventuele blessures of vastzittende spieren. Als je je hart wil luchten of over Ayurveda praten is daar alle ruimte voor, evenals direct over te stappen naar de massagetafel, dit laat ik volledig aan jou over.

 

Je gaat liggen op de verwarmde massagetafel en ik dek je toe met een grote sprei. Ik doe een korte polsdiagnose ter aanvulling op het gesprek dat we vooraf gehad hebben, tap de olie, steek een kaarsje aan om de olie te verwarmen en begin de behandeling. Je wordt overgoten met warme geurende olie en de behandeling begint. De afspraak is in stilte, maar bij enig ongemak heb ik liever dat je dat wel aangeeft. Afhankelijk van  je afspraak, wordt ofwel je hele lichaam, je hoofd of alleen je voorhoofd behandeld, precies op de manier waar jouw lichaam en geest nu het meest behoefte aan hebben.

 

Wanneer de massage is afgerond haal ik je zachtjes weer terug, was mijn handen en mag jij rustig van de tafel af komen. We praten niet veel meer, het is nu het fijnst voor jezelf om lekker in je lijf te blijven in plaats van weer volledig naar het hoofd. Idealiter blijf je de rest van de dag veel drinken om alles dat is losgemaakt goed afgevoerd te laten worden, en laat je de olie zo lang mogelijk intrekken om je lichaam ook na afloop goed te blijven voeden.