Mindfulness is gebaseerd op het zen-boeddhisme. De essentie van deze filosofie is vertaald in westers-medische taal naar een inmiddels sterk wetenschappelijk onderbouwde behandelingsvorm. Met gewaarzijnsoefeningen (of meditatie), reflectie en door bevraging van elkaar en door de trainer wordt je je bewust van je gedragspatronen en wat je lichaam je wil vertellen: de eerste stap tot verbetering. Vervolgens ga je aan de slag met deze patronen en boodschappen, ook middels oefeningen, om ze minder vat op je te laten krijgen of je grens eerder te ontdekken. Het heeft veel weg van de traditionele cognitieve gedragstherapie, zo heet 1 van de 2 hoofdstromingen dan ook wel: Mindfulness Based Cognitive Therapy. De andere (de oudste) hoofdstroming heet: Mindfulness Based Stress Reduction. Alle vertakkingen, of specialisaties vallen onder één van deze stromingen. In mijn trainingen worden begrippen uit beide stromingen, gecombineerd en aangevuld door de kennis uit de Ayurveda in één pakket aangeboden tot een compleet lifestyle-advies en trainingsprogramma. 


Mijn verhaal: ''Mindfulness werkt! Het verlichtte de pijn tijdens mijn bevalling, het hielp me uit een depressie, en het blijvend resultaat is dat ik mezelf én anderen beter aanvoel door inzicht te krijgen in mijn gedragspatronen en eerlijker te kijken naar de wereld. Het lost de pijn die in het leven om de hoek komt kijken niet op, maar het laat je er zoveel makkelijker mee omgaan.''

 

Jij bent niet je lichaam, jij bent niet je geest. Je bent stabiel, autonoom, vol compassie en tot meer in staat dan je altijd is verteld.

 

Je lichaam en je geest zijn daarbij ''slechts'' fantastische hulpmiddelen die je op de juiste manier moet inzetten, maar ervoor hoeden dat ze niet jou gaan bespelen. En dat is wat het lichaam en de geest continue proberen, evenals je omgeving. Maar jij bent sterker dan zij. Je hebt alleen een beetje oefening nodig. 

 

Waar kan mindfulness je o.a. mee helpen: 

Vraag het me gerust als je twijfelt of mindfulness iets voor jou is of je kan helpen. Ik weet bijna zeker van wel, maar vind het ook vooral leuk om met je in gesprek te gaan. Op de vorige pagina zie je op wat voor manieren ik training geef, en hier vind je de bijdrage die ik vraag. Schroom niet om hierover met me in contact te komen. Ik help je graag, en hoop dat jij binnenkort ook weet hoe jij jezelf het best verder kan helpen!