Prikkelbare Darm Syndroom: verklaring en behandeling volgens de Ayurveda
14. september 2021
De Ayurvedische visie op zowel ontstaan als behandeling van Prikkelbare Darm Syndroom of PDS/IBS, vanuit het kader van voeding. Verduidelijkt met mijn eigen ervaring.

Ayurveda en zwangerschap: tips
23. juli 2021
Tips & tricks vanuit de Ayurveda voor het (nog) beter laten verlopen van je zwangerschap en de naderende bevalling.

Recept zelf Ayurvedische massage olie/grita maken
14. juni 2021
Recept en werkwijze om zelf thuis je eigen Ayurvedische massageolie of huidolie te maken.

06. november 2020
Wat is gezondheid volgens de Ayurveda? Welke definitie wordt daar aan gekoppeld, en vanuit welke perspectieven wordt er gekeken naar iemands functioneren? Lees er meer over in deze blog.

Ayurvedisch eten · 04. oktober 2020
Zeer voedzaam en typisch ayurvedisch gerecht. Het is zo licht verteerbaar, maar wel compleet voedend, dat je je lichaam er perfect mee kan ontgiften. Incl. kruiden ter versterken/herstellen van de weerstand en luchtwegen.

09. augustus 2020
Stoelmassage op kantoor, mindfulness workshops voor bedrijven, welke incentive werkt het best voor jouw personeel? En hoe weet je waar je welk personeelslid het best kan positioneren, hoe je verzuim terugdringt en productiviteit verhoogt? De Ayurveda geeft je daar uitgebreid antwoord op, en gaat daarin verder dan de bekende managementmodellen en persoonlijkheidstyperingen. Lees verder..

04. augustus 2020
De benadering van het leven en gezondheid volgens de Ayurveda en westers medische wetenschap lijkt soms tegenstrijdig, of totaal niet op elkaar afgestemd. Toegegeven, het zijn twee totaal verschillende zienswijzen. Maar wat verschilt er, wat ‘’scheelt’’ er, en wat is bewezen? In deze tweeluik van blogs probeer ik antwoord te geven op die vragen. In dit eerste blog ga ik in op wat de Ayurveda en reguliere geneeskunde omvatten, en wat de verschillen en overeenkomsten zijn.

24. juni 2020
Het kruid dat voor de een werkt, werkt voor de ander averechts. We zijn allemaal anders samengesteld, dus hebben ook andere voeding nodig. Maar welke verschillen zijn er, hoe kom je daar achter en wat moet je dan juist wel en niet eten? Lees verder!

13. mei 2020
Een holistische aanpak op basis van de Ayurveda ter preventie en vermenigvuldiging van het corona virus ofwel Covid-19.

02. oktober 2019
Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik mijn werk met mijn spirituele leven verenig, omdat men ervan uitgaat dat die in mijn geval niet samen gaan. Bij deze mijn antwoord: mijn vereniging van drie ogenschijnlijk tegengestelde visies door een protestants-christelijke bril.

Meer weergeven