Ayurveda Kapha Olie

Heerlijk kruidige, verwarmende Ayurvedische olie voor het ''kapha'' lichaamstype. Verzorg er je huid mee, masseer het in, of als je slim bent laat je het een ander doen! Maar hoe je het ook gebruikt, het is een weldaad voor je huid, onderliggende weefsel en zeker ook je geest.

 

De ingrediënten van deze Ayurveda Kapha Olie zijn zorgvuldig uitgekozen volgens Ayurvedische principes om lichaam en geest in balans te brengen voor mensen met een kapha dosha. Het Kapha type is over het algemeen rustig, niet snel uit het veld geslagen, soms een tikkie passief, heeft een dikke huid (ook figuurlijk!), grote ogen, brede botstructuur, mooie rondingen en een lief zachtaardig karakter. De kruiden activeren, wakkeren je innerlijke vuur aan, en zorgen ervoor dat de huid verwarmd wordt en heerlijk soepel aanvoelt. Precies waar kapha's het best bij gedijen: iets meer vuur en actie, maar met behoud van de kalmte en vriendelijkheid die kapha's zo siert.

 

Ingrediënten: sesamolie, kamfer, ayurvedische kapha kruiden, kruidnagel, zwarte peper, essentiële olie van patchouli en mirre.

 

Elk Ayurveda Kapha olie-flesje wordt verzonden in een hergebruikte doos en is daarin mooi verpakt in een vrolijk linnen cadeau tasje dat je zelf ook nog kunt hergebruiken. Alles dat ik gebruik voor pakketjes en inhoud is ofwel herbruikbaar, hergebruikt of biologisch afbreekbaar. 

 

€ 13,00

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Benieuwd naar jouw Ayurvedische type / dosha?

Doe dan hier de gratis test, zodat je nog zekerder bent van welke olie het beste past! 

 

Anderen bestelden ook:


OLIE VOLGENS DE AYURVEDA

Olie neemt in Ayurvedische massage een hele belangrijke rol in. Soms is het zelfs nog belangrijker dan de techniek die de masseur toepast, bijzonder toch? Zodra de massageolie wordt aangepast op het individu, met diens mentale/fysieke aandachtspunten in acht genomen, wordt het gezien als medicinale olie. Het gebruik van sesamolie is erg belangrijk, omdat deze olie het best door je huid heen trekt. Hierbij neemt het alle eigenschappen van de andere ingrediënten uit deze olieflesjes met zich mee en voedt/balanceert het je lichaam van binnenuit en via de huid. 

Eigenschappen Ayurveda Kapha Olie

  • Home made / home bottled 
  • Voor uitwendig gebruik
  • Minimale houdbaarheid: 6 maanden
  • Geen fabriekswerk of massaproductie, elk flesje is met aandacht gevuld en ingepakt door mijzelf
  • De basisoliën  zijn koudgeperst, ongeraffineerd, biologisch, vegan en proefdiervrij
  • De kruiden zijn biologisch geproduceerd, het keurmerk biologisch ontbreekt echter i.v.m. de hoge kosten/papierwerk die hieraan zijn verbonden (meer info zie herkomst kruiden: Annies Heilzame Kruiden)
  • Het flesje bevat ook een ongefilterd/chloor vrij theezakje waar de kruiden inzitten, dichtgeknoopt met jute touw.
  • Kan sporen bevatten van ingrediënten van andere Marmamama olie. Allergenen die hier verwerkt worden: noten, tarwe(gluten), zaden. Allergenen verwerkt bij leveranciers ingrediënten: noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet.