Ayurveda Pitta Olie

Ayurvedische lichaams en massageolie voor het Ayurveda ''Pitta'' lichaamstype. Verkoelend en heerlijk geurend naar lavendel en rozen, perfect om de vurige pitta-dosha meer in balans te brengen. Verzorg er je huid mee, masseer het in, of als je slim bent laat je het een ander doen! Maar hoe je het ook gebruikt, het is een weldaad voor je huid, onderliggende weefsel en zeker ook je geest.

 

De ingrediënten van de Ayurveda Pitta olie zijn zorgvuldig uitgekozen volgens Ayurvedische principes om lichaam en geest in balans te brengen voor mensen met een pitta type dosha (dosha betekent in deze context: typering). Pitta's zijn over het scherp van geest, kien, ambitieus, (iets te) kritisch, hebben meestal een beetje rode/roze gloed over hun huid of enkele sproeten, en een sterke wilskracht/innerlijk vuur. De kruiden in deze olie verkoelen deze warme dosha en de vaak al warme huid tot op een aangenamer niveau en brengen de geest meer tot zachtheid en vriendelijkheid. Maar bovenal zal je genieten van de zalige geuren en zacht gevoel dat deze olie met zich meebrengt.

 

Ingrediënten: sesamolie,  amandelolie, kokosolie, ayurvedische kruiden, saffraan, lavendel bloesem, rozenblaadjes, munt, etherische olie van roos en kardemom.  

 

Elk Ayurveda Pitta olieflesje wordt verzonden in een hergebruikte doos en is daarin mooi verpakt in een vrolijk linnen cadeau tasje dat je zelf ook nog kunt hergebruiken. Alles dat ik gebruik voor pakketjes en inhoud is ofwel herbruikbaar, hergebruikt of biologisch afbreekbaar. 

 

Kies de hoeveelheid:

€ 22,00

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Benieuwd naar jouw Ayurveda type / dosha?
Doe dan
hier de gratis test, zodat je nog zekerder bent van welke olie het best past! 

anderen bestelden ook:

OLIE VOLGENS DE AYURVEDA

Olie neemt in Ayurvedische massage een hele belangrijke rol in. Soms is het zelfs nog belangrijker dan de techniek die de masseur toepast, bijzonder toch? Zodra de Ayurvedische massageolie wordt aangepast op het individu, met diens mentale/fysieke aandachtspunten in acht genomen, wordt het gezien als medicinale olie. Het gebruik van sesamolie is erg belangrijk, omdat deze olie het best door je huid heen trekt. Hierbij neemt het alle eigenschappen van de andere ingrediënten uit deze olieflesjes met zich mee en voedt/balanceert het je lichaam van binnenuit en via de huid. 

Eigenschappen Ayurveda Pitta Olie

  • Home made / home bottled 
  • Voor uitwendig gebruik
  • Minimale houdbaarheid: 6 maanden
  • Geen fabriekswerk of massaproductie, elk flesje is met aandacht gevuld en ingepakt door mijzelf
  • De basisoliën zijn koudgeperst, ongeraffineerd, biologisch, vegan en proefdiervrij
  • De kruiden zijn biologisch geproduceerd, het keurmerk biologisch ontbreekt echter i.v.m. de hoge kosten/papierwerk die hieraan zijn verbonden (meer info zie herkomst kruiden: Annies Heilzame Kruiden)
  • Het flesje bevat ook een ongefilterd/chloor vrij theezakje waar de kruiden inzitten, dichtgeknoopt met jute touw.
  • Bevat: noten. Kan sporen bevatten van ingrediënten van andere Marmamama olie. Allergenen die hier verwerkt worden: noten, tarwe(gluten), zaden. Allergenen verwerkt bij leveranciers ingrediënten: noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet.