Ayurveda Vata olie

Ayurvedische lichaams- en massageolie, in het bijzonder geschikt voor het Ayurvedische type ''Vata''. Verzorg er je huid mee, masseer het in, of als je slim bent: laat je het een ander doen! Maar hoe je het ook gebruikt, het is een weldaad voor je huid, onderliggende weefsels en geest.

 

De ingrediënten van deze Ayurveda Vata lichaams- en massageolie zijn zorgvuldig uitgekozen volgens Ayurvedische principes om lichaam en geest in balans te brengen voor mensen die van nature of de laatste tijd veel kenmerken hebben die passen bij het Ayurvedische Vata type (ook wel vata dosha genoemd). Typische kenmerken zijn: creatief, smal gebouwd, chaotisch, veel piekeren, zowel fysiek als mentaal flexibel, droge huid. Rust, warmte en gronding zijn eigenschappen die vata's in balans brengen en waar deze olie op haar manier een heerlijk geurend steentje aan bij draagt.

 

Ingrediënten: sesamolie, amandelolie, melk, ayurvedische kruiden, rozemarijn, kaneel, etherische olie van: sandelhout en zoete sinaasappel.  

 

Elk Ayurveda Vata olie-flesje wordt verzonden in een hergebruikte doos en is daarin mooi verpakt in een vrolijk linnen cadeau tasje dat je zelf ook nog kunt hergebruiken. Alles dat ik gebruik voor pakketjes en inhoud is ofwel herbruikbaar, hergebruikt of biologisch afbreekbaar. 

 

Kies de hoeveelheid:

€ 22,00

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Benieuwd naar jouw Ayurvedische type / dosha?
Doe dan
hier de gratis Ayurvedische type test, zodat je nog zekerder bent van welke olie het best past! 

Anderen bestelden ook:

OLIE VOLGENS DE AYURVEDA

Olie neemt in Ayurvedische massage een hele belangrijke rol in. Soms is het zelfs nog belangrijker dan de techniek die de masseur toepast, bijzonder toch? Zodra de massageolie wordt aangepast op het individu, met diens mentale/fysieke aandachtspunten in acht genomen, wordt het gezien als medicinale olie. Het gebruik van sesamolie is erg belangrijk, omdat deze olie het beste door je huid heen trekt. Hierbij neemt het alle eigenschappen van de andere ingrediënten uit deze olieflesjes met zich mee en voedt/balanceert het je lichaam van binnenuit en via de huid. 

Eigenschappen Ayurveda Vata olie

  • Home made / home bottled 
  • Voor uitwendig gebruik
  • Minimale houdbaarheid: 6 maanden
  • Geen fabriekswerk of massaproductie, elk flesje is met aandacht gevuld en ingepakt door mijzelf
  • De basisoliën zijn koudgeperst, ongeraffineerd, biologisch, vegan en proefdiervrij
  • De kruiden zijn biologisch geproduceerd, het keurmerk biologisch ontbreekt echter i.v.m. de hoge kosten/papierwerk die hieraan zijn verbonden (meer info zie herkomst kruiden: Annies Heilzame Kruiden)
  • Het flesje bevat ook een ongefilterd/chloor vrij theezakje waar de kruiden inzitten, dichtgeknoopt met jute touw.
  • Bevat: noten. Kan sporen bevatten van ingrediënten van andere Marmamama olie. Allergenen die hier verwerkt worden: noten, tarwe(gluten), zaden. Allergenen verwerkt bij leveranciers ingrediënten: noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet.