Ayurvedische massages

Ayurvedische massages staan bekend om hun zachtheid, compleetheid en vooral de rijke hoeveelheid warme kruidenolie waar je mee wordt overgoten. Of je nu een hele lichaams massage (abhyanga) wil, vooral de bovenkant en hoofd (shiro) of tijdens en na de zwangerschap: alle vrouwen zijn welkom voor een behandeling. De theorie schrijft voor dat massages alleen aan hetzelfde geslacht worden gegeven, dus deze behandelingen zijn te reserveren voor vrouwen. 

Abhyanga

De traditionele, zachte zeer ontspannende oliemassage uit de Ayurveda. Oorspronkelijk was deze massage ter voorbereiding op de intensieve diep reinigende Pancha Karma kuur, maar wordt al generaties tot vandaag de dag overal in India ook los hiervan uitgevoerd. Een traditie die van moeder op dochter wordt doorgegeven. Men masseert elkaar vaak wekelijks. De massage is geschikt voor iedereen, maar het meest voor vrouwen met:

  • veel stress,
  • een onregelmatig leven
  • snelle neiging tot paniek of angst
  • verteringsproblemen
  • gebrek aan concentratie
  • slaapproblemen
  • overmatig piekeren
  • opvliegerigheid en
  • neiging tot zichzelf overwerken. 

Er wordt rijkelijk gebruik gemaakt van medicinale kruiden olie, aangepast aan jouw mentale en fysieke balans en huidtype. De ayurvedische olie dringt diep door tot in je weefsels, en voedt je lichaam en weefsels van binnenuit.   


Afspraak 90 min: €90
Afspraak 120 min: €115

Shiro abhyanga

Shiro betekent gezicht en is een onderdeel van bovenstaande (abhyanga) massage. Tijdens de shiro massage komen dezelfde punten op het hoofd, nek-, keel- en schoudergebied aan bod als bij abhyanga, maar dan wordt er meer de tijd voor genomen. De massage is vooral geschikt voor mensen met spanningsklachten, hoofdpijn, geheugen- of concentratieproblemen en  pijn of stijfheid in (hoofd-, nek-, keel-, en schouder-)spieren en gewrichten. Je ademhaling wordt rustiger, je energie wordt beter, de spanning rond het hoofd neemt in sterkte af en je huid krijgt een gezondere kleur. 

 

Zowel de drukpunten, als de spieren, energiebanen en huid worden liefdevol gemasseerd en verzorgd tijdens deze massage. Ook de hoofdhuid en het haar worden gemasseerd en gewassen met olie. Houd er rekening mee dat je haar los kan en dat je na de massage thuis misschien je haar wil wassen i.v.m. de hoeveelheid olie.  


Afspraak 60 min: €70

Afspraak 75 min: €80

Afspraak 90 min: €90
Afspraak 120 min: €115

Zwangerschap

De ayurveda leert ons enorm veel over het hele proces van bevruchting, zwangerschap, bevallen en post partum nazorg. Zwangerschapsmassage neemt ook hier een grote plaats in. In India krijgen de vrouwen 30 dagen lang na de bevalling zelfs elke dag deze massage! Gelukkig hoef je daar niet meer voor naar India, maar kan je die zwangerschaps- en kraammassage ook in Utrecht ondergaan.

 

In de praktijk is een speciale zwangerschapsmassage tafel met uitsparing voor de zwangere buik en eventueel gevoelige borsten. Zo kan je ook op je buik liggen!

 

De behandeling die je krijgt lijkt veel op de abhyanga massage en dan: zonder drukpunten, vrij van sterke luchtjes en stimulerende aroma's, nog zachter en met nóg meer olie dan normaal. 


Afspraak 60 min: €70

Afspraak 75 min: €80

Afspraak 90 min: €90