Veelgestelde vragen

AANBOD

- Ik zoek een sportmassage of wil spieren losgemaakt hebben, doe je dat ook?

- Geef je ook duo massages?

- Kan ik ook voor een specifiek lichaamsgedeelte een massage krijgen?

- Doe je ook aan massage aan huis, of kan ik alleen langs komen in de massagepraktijk?

- Bied je ook een stoelmassage aan voor bedrijven?

- Wanneer komt er weer een mindfulnesstraining?

- Wanneer ga je (weer) meditatie avonden organiseren?

  

CONTRA-INDICATIES

- Ik heb last van migraine of hoofdpijn, is een massage dan wel geschikt voor mij?

- Ik ben zwanger of ongesteld, kan ik dan nog steeds langskomen voor een massage?

- Ik heb koorts, kan ik dan nog steeds langskomen voor een massage?

 

BETALEN EN RESERVEREN

- Waarom moet ik mijn adres invullen bij het maken van een afspraak

- Kan ik ook buiten afspraak uren langskomen bij de massagepraktijk?

- Waarom moet ik reserveren voor een afspraak?

- Krijg ik mijn massages vergoed door de zorgverzekering?

- Hoe betaal ik?

- Waarom heb je geen iDEAL in je webshop? 

 

Ik zoek een sportmassage of wil spieren losgemaakt hebben, doe je dat ook?

Ik heb geen opleiding tot sportmasseur gedaan en weet daarom minder van de spieren dan wanneer je naar een gecertificeerd sportmasseur gaat. Wel werk ik op het energielichaam die uit zichzelf de problemen in je spieren kan oplossen. Dan worden punten die vastzitten door stress of andere mentale oorzaken van binnenuit aangepakt. Ik help je lichaam in een staat van ontspanning te komen, ik masseer de knoopjes in je spieren, en verder laat ik het over aan de kracht in je eigen lichaam. Je zal merken dat er een enorme verlichting ontstaat, of dat het zelfs helemaal over is. Ik doe ook aan reiki. Als je wil kan ik tijdens de behandeling ook mijn hand op de gevoelige plek leggen en de energie zijn ding laten doen. 

 

Geef je ook duo massages?

Ik werk voor mezelf en heb geen andere mensen in dienst. Daarom kan ik één klant per keer een massage geven. 

 

Kan ik ook voor een specifiek lichaamsgedeelte een massage krijgen?

De ayurvedische massage (Abhyanga) is een holistische massage. Dat wil zeggen dat er vanuit meerdere plekken gewerkt wordt om een probleem of wens aan te pakken. Als je last hebt van je nek, dan zal ik niet alleen je nek masseren, maar ook de rest van het lichaam. Want een lichaam dat volledig in balans is kan plaatselijke problemen beter voorkomen en verhelpen. De shiroabhyanga, oftewel de gezichtsmassage, is een onderdeel van de volledige variant. Specifieker of korter dan deze massage geef ik niet i.v.m. holistische redenen. Tijdens deze massage worden de armen, deel nek, deel schouders, hoofd, gezicht en hoofdhuid gemasseerd. 

 

Doe je ook aan massage aan huis, of kan ik alleen langs komen in de massagepraktijk?

Sorry, dat lukt me helaas niet. De massagetafel die ik heb is te zwaar om mee te nemen, komt vooral omdat ie zo lekker zacht is, dus kom vooral zelf langs in de praktijk.

 

Bied je ook een stoelmassage aan voor bedrijven?

Massage voor bedrijven, op de werkplek, of in jouw kantoor is zeker ook mogelijk. De massage is speciaal geschikt voor mensen die last hebben van nek- en schouders, of in hun hoofd veel werkdruk ervaren. Massage binnen bedrijven kan je personeel zeer goed op weg helpen met het verminderen van hun stress, en alle lichamelijke en psychische klachten die daaruit kunnen ontstaan. Ik heb een makkelijk inklapbare massagetafel of massagestoel die ik overal mee naartoe kan nemen, en datzelfde geld voor de attributen. Ik werk niet met een massagestoel, maar tafel. Dit is uiteindelijk ook nog ontspannender voor jou of je personeel. Ik raad aan om een gezichtsmassage i.c.m. nek en schouders sowieso te doen, maar we kunnen de massage altijd aanpassen naar behoefte, en langer is altijd mogelijk. Klik hier voor meer informatie, of vraag hier een offerte op. 

 

Wanneer komt er weer een mindfulnesstraining?

Vanaf januari 2020 ga ik de praktijk uitbouwen en meer divers aanbod organiseren. De mindfulnesstraining, zowel de 8-weekse als training binnen bedrijven komt dan ook weer terug. Houd de site in de gaten voor de eerstvolgende training, of volg me op Facebook. 

 

Wanneer ga je (weer) meditatie avonden organiseren?

Ook weer vanaf januari/februari 2020 worden er meditatie avonden georganiseerd bij mij thuis. Houd de site in de gaten, of volg me op Facebook om te horen wanneer de eerste keer precies is. 

 


 

CONTRA-INDICATIES

Ik heb last van migraine of hoofdpijn, is een massage dan wel geschikt voor mij?

Massage helpt bij migraine en hoofpijn, het verzacht, brengt tot rust en doet de druk in je hoofd verminderen (zowel figuurlijke als letterlijke druk). Als je hier last van hebt, geef het dan wel even aan, dan zal ik letten op een nog zachtere aanraking van je hoofd tijdens te massage. Wist je trouwens dat een van de 108 marmapunten de slapen zijn? De slapen die aan de zijkant van je hoofd zitten, en je ongetwijfeld ook aanraakt tijdens een van je aanvallen, zijn een heel krachtig punt wanneer ze op de juiste manier worden aangeraakt. Dus zonder het zo specifiek te weten, geeft men zichzelf al een marma massage tijdens hoofdpijn. Dus: het is zeker geschikt. 

 

Ik ben zwanger of ongesteld, kan ik dan nog steeds langskomen voor een massage?

Na je 1e trimester, en de 3e dag van je menstruatie kan je zeker langskomen voor een massage. Idealiter niet daarvoor, gezien er dan allerlei processen in je lichaam verstoord kunnen worden op een manier die we liever niet willen. Daarna is het wel veilig, en kan ik het zeker in geval van zwangerschap juist heel erg aanraden om wel een massage te nemen. Het is ook heel fijn voor je kindje! Tijdens de zwangerschapsmassage geef ik - als je me toestemming geeft - extra aandacht aan de buik, zodat je kindje hier ook wat meer van merkt. Ik merk vaak dat de grotere kindjes daar op reageren (de kleinere voel ik niet), dus het is eigenlijk een duo massage ;). Plus: kinderen voelen met jou mee, dus als jij het prettig voor jezelf maakt, voelt je kindje zich net zo prettig. 

 

Ik heb koorts, kan ik dan nog steeds langskomen voor een massage?

Bij koorts raad ik je af om langs te komen (verhoging is geen probleem). Massage kan je lichaamstemperatuur een klein beetje verhogen, of soms raakt het lichaam in de war van de warme olie die ik gebruik en dat kan je beide niet hebben i.c.m. koorts. Is dit het geval bij jou? Of twijfel je? Mail me even, en dan spreken we de mogelijkheden door en/of maken we een nieuwe afspraak. 

 


BETALEN EN RESERVEREN

Waarom moet ik mijn adres invullen bij het maken van een afspraak?

Ik houd graag informatie bij van mijn klanten, zoals hoe ze vorige afspraken ervaren hebben of dat er ergens vooruitgang geboekt is. Om ervoor te zorgen dat ik geen mensen door elkaar haal, gebruik ik ook adres gegevens. Daarnaast heb ik deze ook nodig wanneer er een factuur gestuurd moet worden, en voor mijn eigen veiligheid wanneer er sprake is van ongewenste intimiteiten.  

 

Kan ik ook buiten afspraak uren langskomen bij de massagepraktijk?

In principe niet, maar als je heel graag een afspraak wil en er zit niets voor je tussen kan je me altijd mailen. Als ik ruimte kan maken, dan doe ik dat graag. Dus proberen kan altijd.

 

Waarom moet ik reserveren voor een afspraak?

Dit is een werkwijze waar ik voor gekozen heb om zo de meest serieuze klanten aan te trekken, en dat maakt het werk voor mij het leukst. Daardoor kan ik ook meer professionaliteit bieden, omdat ik voorafgaand aan de afspraak tijd kan nemen je aanmelding/klachten alvast door te nemen, en eventueel te kijken naar informatie uit vorige afspraken. Daarnaast is de praktijk ook mijn huis, en zijn er momenten dat ik niet werk, maar met mijn dochter ben. Ik houd graag die werelden gescheiden, zodat ze beide de meest optimale aandacht krijgen.

 

Krijg ik mijn behandelingen vergoed door de zorgverzekering?

Op het moment nog niet. Voor mindfulness training of consulten zal dit medio 2021 wel het geval gaan zijn, en voor de ayurvedische behandelingen in het najaar van 2023. Als het eerder is lees je dat op de site bij het kopje Tarieven of door mij te volgen op Facebook. 

 

Hoe betaal ik?

Ik werk momenteel met Tikkie, bankoverschrijving of in een enkel geval met facturen bij particuliere klanten. Ben je een zakelijke klant? Dan ontvang je sowieso een factuur.