shiro abhyanga workshop

Het fijnste onderdeel van de bekendste massage uit de Ayurveda: de shiro abhyanga. Oliebehandeling en massage van het hoofd. Ik sluit de massages altijd af met dit onderdeel als een soort kers op de taart, en steeds vaker komen mensen zelfs alleen voor deze behandeling terug, zo fijn is het. 

 

En die kan ik jou aanleren! In deze workshop leer ik je de basis van deze heerlijk zachte hoofdmassage. Samen met de andere aanwezigen van de workshop (alleen vrouwen) gaan we op elkaar oefenen en krijg je bij afronding een certificaat mee naar huis.

Mijn ervaring met shiroabhyanga geven

Zodra een hele lichaamsmassage begint, kijk ik al uit naar het hoofd gedeelte. Niet omdat die het makkelijkst uit te voeren is en je deze zittend kan uitvoeren, maar vooral omdat ik er volledig mijn liefde en energie in kan leggen naar de klant toe. Doordat het fysiek minder zwaar is, is er lichamelijk geen enkele belemmering voor mij, en blijft er daardoor ruimte over om op diepere niveaus verbinding te maken met de ontvanger. 

 

En dat ervaart de ander ook: sommige mensen hebben aangegeven opeens een aura aan kleuren te zien terwijl ik bezig was, anderen kwamen voor het eerst sinds tijden helemaal tot rust: iets wat een rug of voetmassage niet voor elkaar heeft gekregen. 

 

Ik kan deze behandeling gerust uren achter elkaar, zonder pauze, aanbieden aan klanten.  


Inhoud cursus

Je gaat leren werken middels een bepaalde volgorde en regels die je moet volgen tijdens het geven van deze massage. Het is geen volledig intuïtieve massage. De handelingen van deze massage zijn het volgen en (her-)activeren van de belangrijkste energiebanen, rekening houdende met de balans van de persoon op de tafel, en op de juiste plek (en zoveel als lukt) de juiste olie via de huid in te masseren.


Doelgroep

Heb je ervaring nodig? Nee, zeker niet. Geen enkele vorm van massage ervaring of kennis van de Ayurveda is nodig. Ik geef je alles mee wat je nodig hebt om deze massage te geven, ongeacht je ervaring of vooropleiding. Ik ga dan ook geen minimaal opleidingsniveau vragen. Ik ben zelf HBO geschoold (o.a. als Ayurvedic Practicioner), en zal de cursus op eigen werk- en denkniveau aanbieden. Als je iets niet begrijpt, kan je dit altijd vragen, ik neem graag de tijd voor je. 

 

Of je het nu professioneel of privé wil toepassen, ongeacht je leeftijd, deze cursus is ook voor jou. Het is ook een fijne introductie in de Ayurveda, en de wereld van masseren, naast dat je er ook na even oefenen al mee kan beginnen in een eventueel eigen praktijk.

 

Je kan ook overwegen om de volledige lichaamsmassage te leren, waar dit onderdeel bij inbegrepen zit. Hierbij krijg je ook meer informatie en oefening in de achtergrond van de ayurveda, zodat je nog meer klacht gericht kan gaan behandelen. De hele lichaamscursus (abhyanga) duurt een weekend, tov een avond shiroabhyanga cursus. 


Leerdoelen

Zelfstandig uitvoeren van een shiroabhyanga massage met de volgende onderdelen:

  • Gezicht
  • Nek
  • Schouders
  • Hoofd(huid)
  • Bovenkant rug

Studiebelasting

De workshop duurt 3 uur

 

Zelfstudie / oefenen:  4-8 uur oefenen op eigen omgeving om de volgorde en grepen helemaal uit het hoofd te kunnen (let op: deze tijd is een indicatie, de ene cursist heeft meer of minder tijd nodig dan de ander).


Kosten en inhoud

180,- (excl. btw)

 

Wat krijg je hiervoor terug? 

  • Werkboek met uitleg over de shiroabhyanga massage, lichaamstypes en hun verschillende behandeling, en uiteraard de verschillende massagegrepen uitgelegd
  • Een netwerk van mede masseurs ook uit voorgaande cursussen om mee uit te wisselen, op te zoeken en vragen aan te stellen
  • En bovenal: een erg ontspannende cursus, waarin je zelf ook heerlijk mag liggen, ontvangen en bijkomen

data cursus

Avond workshops 2023 /2024

 

Vrijdag 14 juni
18:30 - 21:00 (10% korting en incl. eten)

Nog 2 plekken beschikbaar

 

Vrijdag 6 september 2024

18:30 - 21:00

Open voor inschrijving

  

Vrijdag 24 januari 2025

18:30 - 21:00

Open voor inschrijving

 

Vrijdag 16 mei 2025

18:30 - 21:00

 

Open voor inschrijving

Aanmelden:


Locatie

Praktijk Marmamama (gevestigd in buurtcentrum Huis van Vrede)

Trumanlaan 70

3527 BR Utrecht

Prive workshop

Ken je al een paar mensen die ook deze workshop willen volgen? Vanaf een groep van 2-6 deelnemers kunnen we samen afspreken op weekdagen tijdens kantoortijden die ons allen uitkomen.

 

Jullie krijgen dan ook allemaal 10% korting op de totaalprijs. 

 

Hoe het werkt:

Mail mij een aantal opties door met jullie beschikbaarheid. We prikken een datum waar jullie je op inschrijven en de aanmelding is rond. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Op eigen locatie

Heb je liever dat ik bij jullie op locatie langskom? Dat is zeker ook mogelijk. Mail me op info@marmamama.com of het bovenstaand contactformulier om de mogelijkheden te bespreken. 

 

Kosten: 180,- pp voor avonden, 10% korting voor doordeweekse dagen tussen 10-18u.

 

Minimale aantal deelnemers: 4.