Mindfulness en massage voor bedrijven

Aandacht voor je personeel, voor jou als teamleider of werkgever in de vorm van bedrijfsmassage of mindfulnesstraining. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de voordelen van dergelijke interventies op het personeel en de invloed die dat vervolgens weer heeft op het verzuim, de capaciteit om werkdruk aan te kunnen en werknemerstevredenheid waardoor men net even iets beter hun best wil doen zonder zichzelf daarbij tekort te doen. Ook zijn (stoel)massages, bedrijfsyoga en mindfulness 100% aftrekbaar via de werkkostenregeling (voor tarieven klik hier). Klinkt als een win-win situatie voor alle partijen, toch?

MASSAGE OP HET WERK

In een rustige vrije ruimte of afgezet met een kamerscherm liggen handdoeken, warme olie, een thermoskan met kruidenthee, een brandend kaarsje en staat een massagestoel of -tafel klaar voor jou en je personeel. Een werknemer komt aan, gaat zitten op een stoel en vertelt over een dof gevoel in de rechter schouder en veel chaos in het hoofd. Ik doe een korte anamnese en voel aan de pols hoe het met de energiebalans gesteld is en weet hoe ik de massage ga vormgeven. De werknemer neemt plaats, ik verwarm mijn handen en masseer het hoofd, de nek, schouders en bovenrug. Er zit veel spanning in de schouders en rond de schedelrand en ik masseer het los en verzacht met warme olie en middels drukpunten. Nu er nog een beetje tijd over is kan het gezicht ook kort worden meegenomen op verzoek van werknemer. Ik pak een andere olie, verwarm deze en masseer het voorhoofd, kaken en hoofdhuid en sluit af. Terwijl ik de bekleding van de tafel of stoel verwissel neemt de werknemer nog even plaats om rustig de omschakeling weer te kunnen maken en drinkt de rest van de thee op. We schudden de hand en de werknemer loopt rustig terug naar de werkplek om met een frisse, rustige geest en lichaam het werk te hervatten.

Dit is hoe een sessie eruit kan zien. De duur van de sessie is afhankelijk van wat wij afspreken, of de tijd die de werknemer vrij denkt te hebben. Dan vraag ik bijvoorbeeld: hoeveel tijd heb je voor me? En richt ik de behandeling zo in dat het past in die tijd. Maar we kunnen ook een vaste 20 minuten (of langer/korter) van tevoren afspreken, of zelfs van tevoren een inteken lijst rondsturen aan het personeel. Ik heb beschikking over een massagetafel of een massagestoel. Mijn voorkeur gaat uit naar een tafel, omdat er dan ook een gezichtsmassage, anti-hoofdpijn/migraine technieken mogelijk zijn en de spieren in de bovenrug beter kunnen worden gekneed doordat ik in een rugligging ook onder de kleding in dat gebied kan komen (op een stoelmassage zit de kleding strak tegen de huid aan). Het voordeel van stoelmassage is dat het minder ruimte inneemt, de overgang van bureau stoel naar massage stoel minder onwennig is en de armen net iets beter kunnen hangen. De massage waar in ik gespecialiseerd ben is ayurvedische massage, waarbij veel nadruk ligt op drukpunten, type olie en zachtjes losmaken van knopen of spanning in de spieren t.o.v. sportmassage, maar het effect verder gaat en langer aanhoudt. Het idee is juist om te helpen prikkels en spanning af te voeren, in plaats van door stevig en krachtig te masseren nieuwe prikkels aan het systeem toe te voegen. In het bijzonder is de hoofd- en gezichtsmassage goed bij psychische klachten, piekeren, hoofdpijn en migraine, en de nek-schouder-bovenrug massage bij fysieke stress, werkdruk, en andere lasten in iemands leven die op hem/haar drukken. De drukpunten hebben invloed op het hele systeem, doordat zij verbonden zijn aan de interne organen, hormoonstelsel, lymfeklieren en holtes in het hoofd. Het heeft mijn voorkeur om de kaders met jou te bespreken, en vervolgens kort in overleg met de werknemer zelf te gaan waar - binnen deze kaders - de aandacht naar uitgaat, want ieder mens is uniek en gebaat bij een persoonlijke aanpak. 


Nieuwsgierig? Contact me vooral of vraag een offerte op. Ik ben gek op dit werk, dus praat er graag met je over door. 

Mindfulness op kantoor

Wordt aangevuld..